Børnemassage

Hvorfor er det vigtigt?

Børn kan ligesom voksne have brug for at komme ned i gear og slappe af. En del børn oplever uro og spændinger i kroppen, hvilket kan påvirke deres koncentrationsevne. Det kan også gøre det svært for dem at hvile i sig selv og finde en indre ro i både krop og sind.

Børn kan få muskelspændinger og infiltrationer ligesom voksne. Børn i skolealderen er meget stillesiddende, og dårlige siddestillinger kan især belaste nakken og ryggen. Hvis dette ikke forebygges, kan det på længere sigt have negative bivirkninger på kroppen. Børns øgede brug af computer og ofte stillesiddende hverdag kan i nogle tilfælde også give kronisk hovedpine og spændinger.

Ofte vil børn ikke selv være opmærksomme på, at de eksempelvis er anspændte og har en uhensigtmæssigt siddestilling. De kan have svært ved at lytte til kroppen, og de tegn der måtte være, og derfor reagerer de ofte først når de oplever smerter. Her vil massage kunne hjælpe dit barn med at mærke efter og lytte til deres krop og dens behov.

 

Hvad afhjælper børnemassage?

Børnemassage kan forebygge eller afhjælpe forskellige problematikker. Oftest er det muskelsmerter og nakke-spændinger grundet brug af mobiltelefon, computer og tablets, der i højere grad giver gener. Her sidder børnene ofte i en foroverbøjet stilling, hvilket kan give muskelømhed og muskelstivhed. Børnemassagen afhjælper også uro i kroppen og tankemylder, hvilket påvirker deres koncentrationsevne.

Herudover kan børnemassage:

  • Øge barnets kropsbevidsthed
  • Give mulighed for afslapning og velvære
  • Forbedre barnets koncentrationsevne
  • Give mere ro i krop og sind
  • Afhjælpe tankemylder

Hvilke aldersgrupper behandles?

Den primære aldersgruppe for børnemassage, er børn mellem 5-14 år. Behandlingen vil selvfølgelig være individuelt tilpasset herefter, og på baggrund af de problematikker barnet har. Børnemassagen er en mere nænsom form for massage, hvor der masseres blidere end ved en almindelig massage. Barnet vil dog stadig kunne mærke, at der tages lidt fat, og at musklerne bearbejdes.

Jeg er meget opmærksom på at tilpasse massagen, så det er behageligt og afslappende for dit barn. Det er vigtigt at føle sig tryg ved en massage, så det er en selvfølge, at jeg lytter til barnet og dets behov.

Jeg har også erfaring med unge mellem 16-22 år, som ligeledes kan have gavn af massage grundet muskelspændinger og ensformige siddestillinger i skolen. I denne aldersgruppe er jeg ligeledes bevidst om at tilpasse behandlingen, så den unge for det meste ud af massagen og kan føle sig afslappet. Jeg vægter tillid højt – hvis det eksempelvis er svært for den unge at tage trøjen af, tilpasser jeg behandlingen herefter indtil tilliden er fuldt etableret.

Vil du vide mere?

Hvis du tænker, at dit barn vil have gavn af en behandling, eller hvis du har ubesvarede spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere. Du kan selvfølgelig også kontakte mig for at bestille en tid til dit barn.

Kontakt mig